KW-2 Napisano 14 Lipca 2016 Napisano 14 Lipca 2016 Klasa 7 - Sci-Fi Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Witam! Jako drugi konkursowy model wybrałem Space Marine Razorback z Warhammer 40000. Po oględzinach wyprasek i reszty materiałów (kalki itd.) stwierdzam, iż model/pojazd jest całkiem fajny. Oto co znalazłem w pudełku, czyli regulaminowy IN-BOX! Pozdrawiam! Cytuj
M.A.V. Napisano 14 Lipca 2016 Napisano 14 Lipca 2016 KW-2 - widzę że wessało cię w swoje odmęty SF Cytuj
KW-2 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Napisano 15 Lipca 2016 Po ok. 20 minutach wycinania i szlifowania, 1 godzinie malowania i brudzenia udało mi się wykonać element wnętrza tego pojazdu (jakiś komputer, dowodzenie pojazdem). Oto kilka zdjęć: Zbyt dużo to i tak nie będzie widać, ale jestem z siebie nawet zadowolony. Pozdrawiam! (na razie pracuję dalej nad wnętrzem, niedługo kilka fotek ) Cytuj
KW-2 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Napisano 15 Lipca 2016 Skończyłem wnętrze : (sorry za słabo doświetlone zdjęcia) Cytuj
KW-2 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Napisano 16 Lipca 2016 Prace posuwają się dalej: Komentujcie! Cytuj
piotrkur Napisano 16 Lipca 2016 Napisano 16 Lipca 2016 Straszny chlew mają tam w środku..a przecież to elitarna formacja... Cytuj
KW-2 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Napisano 16 Lipca 2016 Straszny chlew mają tam w środku..a przecież to elitarna formacja... Jak wchodzą i wychodzą z tego pojazdu w kółko, to farba też się szybko zdziera i niszczy, nie mówiąc już o brudzie. Moja jednostka woli wojować niż sprzątać hehe. Pozdrawiam Kuba! Powodzenia Ładnie wyszło to wnętrze Dzięki za pochwałę i motywację! Pozdrawiam Kuba! Cytuj
klaymen Napisano 17 Lipca 2016 Napisano 17 Lipca 2016 Fajnie że powstaje coś z Warhammera Jaki zakon będziesz robił? Ultramarines jak wnętrze? Co do modelu warto jeszcze przed malowaniem wywiercić dziury w rurach wydechowych. Cytuj
KW-2 Napisano 17 Lipca 2016 Autor Napisano 17 Lipca 2016 Fajnie że powstaje coś z Warhammera Jaki zakon będziesz robił? Ultramarines jak wnętrze? Co do modelu warto jeszcze przed malowaniem wywiercić dziury w rurach wydechowych. To prawda, wątków o z Warhammera nie ma dużo Tak, Ultramarines Otwory będę wiercił (nawet miałem to w planach), tylko teraz wyjeżdżam na 2 tygodnie i będzie mały zastój modelarski, ale myślę, że nadrobię Pozdrawiam! Cytuj
KW-2 Napisano 31 Lipca 2016 Autor Napisano 31 Lipca 2016 Po prawie dwóch tygodniach przerwy, spowodowanej wyjazdem, ruszam ostro z robotą! hehe Muszę wywiercić otwory w tych rurach wydechowych, karabinach itd. Powoli szykuję dodatkowe części (działa, radary, granatniki) jak i sam model do podkładowania i malowania Kilka zdjęć obrazujących to o czym mówiłem na wstępie:) Fotki: Cytuj
KW-2 Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Napisano 1 Sierpnia 2016 Przez wczorajszy i dzisiejszy dzień (wstałem o 5:30 i zacząłem sklejać) udało mi się pomalować:granatniki x2, radar, linę stalową, skrzynkę, oraz wywierciłem otwory w wydechach, karabinach i działach (łącznie 8 nawierceń).Dziś rano udało mi się także położyć podkład (Tamiya, polecam!) Zaczynam dziś powoli malowanie wanny, czy jak tam zwał (chodzi mi o pojazd bez tych dodatków o których wspomniałem wyżej ) Koniec tej nudnej gadki kilka fotek pokazujących co nawywijałem ! Cytuj
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 Mam pytanie czy na niebieską farbę ciemno żółty filtr będzie ok? Cytuj
JACER Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Zrób próbę na jakimś niepotrzebnym kawałku plastiku - może na częściach z zestawu, których nie będziesz używał. Wtedy sam ocenisz czy taki efekt jest zadowalający Cytuj
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 Zrób próbę na jakimś niepotrzebnym kawałku plastiku - może na częściach z zestawu, których nie będziesz używał. Wtedy sam ocenisz czy taki efekt jest zadowalający Spróbuję, dzięki! Cytuj
KW-2 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Napisano 5 Sierpnia 2016 Jedziemy dalej bo został niecały miesiąc konkursu. Tak przedstawia się pomalowany, filtrowany, lekko przybrudzony model. Połowa Watheringu zrobiona, kalki położone (jeszcze wash, obicia, i pigmenty) Kilka fotek: Cytuj
KW-2 Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Napisano 27 Sierpnia 2016 Zapraszam na galerię! viewtopic.php?f=237&t=55143&p=803821#p803821 Kilka zdjęć tu: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi