Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Klasa 6 - Figurki i Popiersia

Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Koparki nie dam rady zrobić w terminie, zresztą nie wiele się przy niej zmieniło.

Inspiracją do tej scenki był fragment filmu ,,Złoto dla zuchwałych,,. Kto oglądał ten wie o co chodzi.

Na chwilę obecną powstaje podstawka z balsy, hipsu i klejów wszelakich. Jeszcze sporo się przy niej trzeba pomęczyć.

JIgolBKh.jpg

Figurkę powinienem mieć na dniach.

Napisano

Figurka dotarła.

QqMBgAFh.jpg

Detal ma bardzo fajny jak i jakościowo jest całkiem fajnie co ułatwi malowanie. Jest kilka miejsc do poprawki, ale nie są jakieś straszne.

hFnkB0bh.jpg

Napisano

Małe postępy.

Podłoga prawie skończona, zostało brudzenie i może jakieś szpargały.

Na wyszlifowaną balse poszedł rozcieńczony podkład Vallejo, następnie rozcieńczony Streaking grime 1203 od Ammo. Dalej Wood filter od Ak i sido.

zFlOb5jh.jpg

Ściana została lekko pobrudzona, i wyryty napis oraz podkreślone Streaking grime for DAK. Dodałem również ślady po kulach, ale na razie mnie nie przekonuję. Będę musiał coś jeszcze z nimi pokombinować.

hicNzB2h.jpg

Napisano

Lecim dalej

Ślady po kulach zasłoniłem podartym plakatem, reszta na podłodze. Dodałem również starą gazetę. Pobrudziłem delikatnie podłogę. Zostało tylko boki machnąć na czarno i będzie można się zająć figurką.

O6KhzENh.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

No właśnie były słabe. Za bardzo skupione i bez wyrazu.

Tymczasem podstawka gotowa.

vqOUgsjh.jpg

A figurka zaczęła się malować.

UFo3Zefh.jpg

Z1VwtCGh.jpg

Napisano

Plecak i kurtka bardzo ładne. Spodnie (z tyłu) mniej mi się podobają, ale zakładam, że to jeszcze nie koniec?