Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ła-5 lt. Patoka, sierpień 1942, front stalingradzki.

th_DSC04876.jpg th_DSC04875.jpg

th_DSC04878.jpg th_DSC04877.jpg

th_DSC04880.jpg th_DSC04879.jpg

th_DSC04882.jpg th_DSC04881.jpg

th_DSC04873.jpg

..rodzinka:

th_DSC04885.jpg

Model znany, ale w porównaniu do Ła-5FN ma gorsze oszklenie; jakieś grube i z gumiastego tworzywa.

Zwezda daje nam możliwość wykonania stalingradzkiej ławeczki, a taką chciałem....ale nie do końca.

O tym dowiedziałem się jak zwykle gdy już było za późno. Ła-5 lt. Patoka to wczesny ławoczkin

z innym sterem wysokości i wiatrochronem jak w ŁaGG-3. Przeróbka sterów była banalna,ale Wiatrochronu od ŁaGG-a nie udało się przeszczepić. Zły producen zły- spalić go na stosie wyprasek.

Miałem już dośc więc szybko polepiłem resztę, pomalowałem i wam pokazałem.

Wszelkie opinie mile widziane.

Napisano

No i ładnie- wypadałoby tylko lekko spiłować oponki, aby bardziej wiarygodnie trzymały się podłoża...

A wyraz "wyprasek", to- zdaje się słówko z epoki vacu! Wypadałoby napisać- "ramek"!

Czy "rodzinka" sie powiększy?

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów...

Napisano

Bardzo ładna piąteczka, masz panie Marku rękę do malowania i to widać Te białe smugi odczytuję jako zmyte zimowe kamo - czy tak jest faktycznie? Napisz, jak osiągnąłeś ten efekt.

Napisano

Dziękuję Panowie za opinie.

Kilka słów wyjaśnień:

Radziu83- fotki są spore, a potem krzyk że się forum rozłazi. Nie ma przymusu klikania.

rhinoceros- jakoś nie widzę potrzeby piłowania oponek. Rodzinka się powiększy; robi się ŁaGG-3.

Pochwal się proszę trochę technikami malowania, wyglądają wiarygodnie i nieschematycznie

...no właśnie że schematycznie. Pre i post coś tam, zdrapki na metalicznym podkładzie na okapotowaniu silnika. Malowanie jak zawsze MM i Humbrol olejne. Brudy to tenscrom i oleje artystyczne, Raczej niezbyt udane.

Te białe smugi odczytuję jako zmyte zimowe kamo - czy tak jest faktycznie?

.... no właśnie- to są te nieudane olejne wypłowienia deszczowe. Miało być delikatniej, wyszło za mocno. Robiłem to pierwszy raz, chciałem spróbować- teraz już wiem.

Jeżeli nadal się podoba to miło.

Napisano

Radziu83- fotki są spore, a potem krzyk że się forum rozłazi. Nie ma przymusu klikania.

Marku sam jak wchodze na takie galerie gdzie sa miniaturki i trzeba klikac to szybko zmykam i podejrzewam że wielu tak ma,po prostu lepiej sie oglada galerię jak są normalne foty .

Model fajny ,fajnie zmalowany ,mialem sie juz zapytac o te biale ale widze że napisales ,ewidentnie psuje całość ,co do oponek to też wydaje mnie sie że lekkie ugięcie by im nie zaszkodziło

Napisano

Uważam, że zestaw Ła-5 od Zvezdy jest świetny. Przyjemnie się składa i fajny efekt wychodzi. Sam popełniłem ten model, choć nie wyszedł mi tak efektownie.

A Twoja praca - świetna, bardzo mi się podoba.

Napisano

Gratuluję ukończonego modelu. Właśnie się z nim zmagam więc będzie dodatkową motywacją. ;d

Wyszedł bardzo ładnie.