Piotr_P Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) MIG-15 (LIM-1) MIG-15 BIS (LIM-2 ) Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj
gulus Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Fajne fotografie, jakbyś miał więcej, to dodawaj. Zawsze się przydadzą, w końcu są modele tych samolotów do zrobienia. Cytuj
Piotr_P Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Napisano 7 Sierpnia 2011 mam jeszcze fotki SBLIM-2 oraz LIM-5 i 6....ale czas nie pozwala wkleic ;( ,może późno w nocy... co do modeli ....czeka juz do odbioru MIG-15 bis w 1:32....głównie to jest powodem powstania tych zdjęć Cytuj
manas Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Gdybyś miał fotki aparatów (tzn ściśle obudów tychże) fotograficznych na Limach-5R/6R, to śmiało wklejaj! Cytuj
babcia131 Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Fajnie że są zdjęcia .Dzięki Piotrze _P , ale stan tych samolotów , woła o pomstę do nieba . Cytuj
Piotr_P Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Napisano 7 Sierpnia 2011 Stan faktycznie jest tragiczny.Wkrótce wkleję zdjęcia IŁ-28 to będzie zobaczyć jak krawędź spływu rozsypuje się niczym płócienne pokrycie. Gdybyś miał fotki aparatów (tzn ściśle obudów tychże) fotograficznych na Limach-5R/6R, to śmiało wklejaj! obawiam się ,że tylko jedno się zdjęcie znajdzie z miarę wyraźna częścią(chyba ,że na SBlimie 2 oraz Lim-2 były identyczne to znajdziesz zbliżenie w moich zdjęciach).Głównie skupiłem się na MIgu-15,Limach -2. liczę jednak ,że zapoczątkuję temat o tym historycznym samolocie i zgromadzi się materiał o wszystkich wersjach.Aczkolwiek Lim-5 wzwyż to już chyba licencja MIg-17 więc trzeba by założyć nowy wątek. SBLIM-2 LIM-5 oraz LIM-6 srebrny to Lim-5,"łaciaty" to Lim-6 to wszystko co mam !!! Mam nadzieje ,że pomocne dla tych,którzy mają zamiar skleić któryś z tych modeli bo jest w czym wybierać (wersje ,producenci modeli itp) Cytuj
babcia131 Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Dzięki serdeczne .Zeby tak jeszcze muzealnicy starali sie o sprzęt , jak modelarze o zdjęcia i materiały . A co to za Element dodatkowego wyposażenia przy 101 Kapelusik jak z pokazów na slynnych angielskich gonitwach Cytuj
Piotr_P Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Napisano 8 Sierpnia 2011 to tajna broń ... syna wciągam w historię lotnictwa.Biorąc pod uwagę ,że mój ojciec mnie troszkę zaszczepił takową ,to syna też powinno ciągnąc do lotnictwa lub chociaż do modelarstwa,na razie rozbraja skrzydła w samolocie z lego i załatwił F-15 ,sklejonego dla niego "na zdarcie" ;) Cytuj
Tazman79 Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Mam pytanie... Jaki powinien byc kolor wnetrza kabin Lima-2i SBLima... Zreszta wszystkich Limow i MiGa-19... Cytuj
mar007 Napisano 13 Października 2014 Napisano 13 Października 2014 Czy ktoś orientuje się jaki był kolor wnętrza kabin Migów-15 z początku eksploatacji w naszym lotnictwie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi