Solo Napisano 18 Marca 2015 Napisano 18 Marca 2015 Zdaje się, że takiego tematu nie ma, a szkoda. To zacznę. Bardzo lubiana przeze mnie firma Freedom Model Kits zapowiedziała swój kolejny samolot: F-20A Tigershark. Planowana premiera: 15 czerwca. Cytuj
rtx Napisano 19 Marca 2015 Napisano 19 Marca 2015 Dla wielbicieli ruskich rur - pojawił się nowy model Su-9 Trumpetera: http://new2.trumpeter-china.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=128&l=en. Wydaje się wyglądać zacnie. Mam nadzieję, że szybko zdałnskejlują go do 1/72, bo z wyrobem Amodela, mimo pewnych doświadczeń, nie chce mi się walczyć. Cytuj
Solo Napisano 20 Marca 2015 Autor Napisano 20 Marca 2015 Eduard ogłosił zapowiedzi na maj. Wśród nich ciekawa rzecz, o której nigdy nie słyszałem: zestaw o nazwie Good Evening Da Nang. Prawdopodobnie będzie to zestaw z modelem F-4C Academy, gdyż w tej samej zapowiedzi pojawia się pozycja z blaszkami "F-4C Upgrade Set". Cytuj
Solo Napisano 25 Marca 2015 Autor Napisano 25 Marca 2015 Academy zapowiedziała nowy model F-5E Tiger. Na razie nie znalazłem żadnych zdjęć. Fajnie, że wreszcie coś nowego z odrzutowców w tej skali, nie kolejny F-4. Cytuj
LucasKeller Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Jeśli chodzi o sowieckie konstrukcje, spróbuj poszukać miga 29 Zvezdy Cytuj
slawbo Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Jeśli chodzi o sowieckie konstrukcje, spróbuj poszukać miga 29 Zvezdy Solo i sowiecka konstrukcja! chcę to zobaczyć pozdrawiam Sławek Cytuj
Solo Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Napisano 19 Kwietnia 2015 Zapowiedzi Eduarda na czerwiec. Będą jednak blaszki do A-37B. Cieszy mnie także kontynuacja "linii" uzbrojenia. Będzie wreszcie Mk.84 oraz GBU-49 (co prawda w 1:72, ale pewnie w maju wypuszczą w 1:48). Cytuj
Tazman79 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 A nie orientuje sie moze ktos czy GWH nie mysli o wypuszczeniu MiGa-29UB? Cytuj
BOMI21 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Bomi zdradzisz cos wiecej? W przydługim wątku na ARC ktoś powiązany z GWH pisał że nie planują UB, natomiast SMT (który właśnie jest w produkcji) już tak. Jak ludzie zaczęli się buntować że UB musi być to napisali że po wypuszczeniu SMT rozważą wypuszczenie wariantu UB. Tyle pamiętam. *przytula do siebie pudełko z UB Eduarda ciężko wydarte z czeskich rąk za równowartość 270 zł Cytuj
BOMI21 Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 za 270PLN to i ja moge kogoś uszczęśliwić edkowym UB ... są chętni? Kuszące Cytuj
Solo Napisano 5 Maja 2015 Autor Napisano 5 Maja 2015 Kinetic zapowiada nowy model: Sorry to have been so busy over the last weeks! We have a lot of ground to cover, but most importantly this morning, we are TEN DAYS out from a major new tooling announcement! New CAD renderings are ready, so stay tuned for that. In the interim, we'll take a deeper look at the recently released AMX, the upcoming F-16XL and the Harrier FRS.1. We expect the first test shot of that last one next week! A także Zoukei Mura zapowiada ponoć dwusilnikowy, dwumiejscowy odrzutowiec, prawdopodobnie F-4 Phantom II (info z ARC): In the latest "Old Man's Blog" on Zoukei Mura's site (#65, not translated yet at the time of this post), Shigeta-san gives the following hints about their next project: 1) they're getting close to the point when they'll add a jet to the SWS lineup 2) two seats, two engines 3) shown in Ta 152 Blog #5 4) 1/48 scale Considering there is a photo of him in front of an F-4 in said Blog #5, it sounds like a 1/48 F-4 is incoming. Cytuj
karambolis8 Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 No to trochę bez sensu bo fajnego F-4 już mamy. Cytuj
Solo Napisano 6 Maja 2015 Autor Napisano 6 Maja 2015 Też tak myślę, że to trochę taki strzał na wiwat, bo komercyjnie ma to niewielkie uzasadnienie. Szczególnie, że zdaje się iż Academy wypuszczając F-4J jeszcze nie skończyła serii. A przecież tuż za nią kroczy Eduard wydając te swoje pięknie wzbogacone zestawy. Mam bardzo cichą nadzieję, że może będzie to F-14, bo w kwestii modeli tej maszyny, to nie ma nikogo dominującego na rynku, więc może... Wiele dobrego czytałem o tej japońskiej firmie, choć jej modele ponoć bardzo drogie. Cytuj
Tazman79 Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 http://www.jadarhobby.pl/revell-855856-mil24d-hind-helicopter-148-p-43797.html Cytuj
Gość Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Nie ma się czym podniecać, to stary Monogram. Za dwa lata może będzie można się podniecić tym: http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234981741-148-mil-mi-24-hind-avantgarde-model-kits/ Cytuj
Solo Napisano 30 Maja 2015 Autor Napisano 30 Maja 2015 Miłe wieści z BM: podobno Eduard planuje kolejne, bardzo smakowite Limited Edition: - F-8E Crusader (Hasegawa plus dodatki) - F-86F Sabre (Hasegawa plus dodatki) Cytuj
Solo Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Napisano 18 Czerwca 2015 Można powiedzieć, że oficjalnie Eduard zapowiedział kolejny zestaw specjalny ze współczesnym odrzutowcem: Vietnam Scooters. Z poniższej listy zapowiedzi można wywnioskować, że niespodzianki dużej nie będzie, jeśli już to na minus. Zestaw z A-4E/F Hasegawy, do fotelik, blaszki, maski i... to wszystko. Kalkomanie - Cartografa. Już teraz można zamawiać dodatkowe blaszki, zestaw uzbrojenia (w cenie zbliżonej do samego zestawu), silnik oraz koła. Przykre, ale te zestawy Eduarda stają się coraz bardziej karykaturalne jeśli chodzi o zawartość. Cytuj
Solo Napisano 6 Lipca 2015 Autor Napisano 6 Lipca 2015 Nowy Sea Harrier od Kinetica już nadlatuje: Cytuj
Solo Napisano 6 Lipca 2015 Autor Napisano 6 Lipca 2015 Jaram się jak małe dziecko: Jest pudełko do F-20: A także malowania: Cytuj
Solo Napisano 23 Lipca 2015 Autor Napisano 23 Lipca 2015 Są już pierwsze zdjęcia wyprasek powyższych samolotów: Sea Harrier GR.1/AV-8A od Kinetica: A także F-20A z Freedom MK: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi