Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dłubałem i wydłubałem. Model OK, da się sklejać. Cieszę się, że go skończyłem. Wpisy mile widziane. Pozdrawiam.

BA-3-009.jpg

BA-3-001.jpg

BA-3-002.jpg

BA-3-003.jpg

BA-3-004.jpg

BA-3-005.jpg

BA-3-006.jpg

BA-3-007.jpg

BA-3-008.jpg

BA-3-010.jpg

BA-3-011.jpg

BA-3-012.jpg

BA-3-013.jpg

BA-3-014.jpg

BA-3-015.jpg

BA-3-016.jpg

BA-3-017.jpg

Napisano

Pieknie,WSZYSTKO,ale roslinki i woda z rury ugotowaly mnie.Wszystkie dioramki masz wyciuciane jestes artysta pod kazdym wzglendem.Pozdrowionka.

Napisano

Czemu nie wstawiłeś w dziale "diorama" >?<

Pojazd świetny!!!

Figurka średnia. Ale z daleka daje radę.

Rośliny przy ziemi i w wodzie porostu rewelacja! Też podobne robiłem w wodzie. Częściowo przypomina moją dioramę z 2014.

Gdyby nie drzewo to było by za ładnie!

Twoje drzewo nie przekonuję mnie. Słaba kora. Pokaże Ci moje może drugim razem pomyślisz o korze drzewa.

eeebe1edcf5b81f1.jpg

Napisano
Rośliny przy ziemi i w wodzie porostu rewelacja!

Popieram. Może coś więcej na ich temat?

Twoje drzewo nie przekonuję mnie.

Zgadzam się. Wymaga ciut dopracowania.

Figurka średnia. Ale z daleka daje radę.

Zgadzam się.

Fajna scenka, gratulacje

Napisano

Panowie. Przepraszam za zamieszanie, ale przeniosłem post do działu z pojazdami. Tam odpowiem na Wasze pytania. Pozdrawiam.

Napisano

Drzewko będę jeszcze poprawiał, od początku nie miałem przekonania że jest OK.

Zrobię jeszcze zdobyczny patefon.

Z figurki też nie jestem zadowolony do końca.Tak rzadko je maluję, że sam nie wiem co z nią zrobić. Mam kumpla od figurek i chyba zgłoszę się do niego po wskazówki.

Trawa zrobiona jest z "trawy kolejkowej - 3 rozmiary kupione w sklepie dla architektów.

+ to co zebrałem w przydomowym ogródku, młode pędy i mech.

Tatarak to - włosie ze szczotki do zamiatania, liście tataraku to papier pomalowany na zielono i wycięty nożyczkami. Pałki - Milliput.

Kwiatki to mech malowany.

Napisano

Bardzo ładna i ciekawa praca. Ja przyczepię się do koła zapasowego - idealnie czyste. Troszkę kurzu by się na nim przydało.

Napisano

Bardzo ciekawa praca. Zamiast portretu tow.Stalina chyba lepsza była by jakaś ikona.

Napisano

Dziękuję za wszystkie uwagi i opinie. Już zabieram się za poprawki. Postaram się wykorzystać wszystkie Wasze zalecenia. Jak tylko je skończę to się pochwalę. Pozdrawiam serdecznie.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

BA-3008.jpg

BA-3001.jpg

kółko przybrudzone

BA-3002.jpg

nie mogłem się zdecydować - Ikona czy Stalin?

BA-3003.jpg

zamiast patefonu wystrugałem harmoszkę ;)

BA-3004.jpg

kwiatuszek

BA-3005.jpg

ptaszek

BA-3006.jpg

drzewko

BA-3007.jpg

woda

https://www.pinterest.com/radosawkumiski/ba-3-stalin-in-calamus-stalin-w-tataraku/

Praca poprawiona, zgodnie z Waszymi uwagami. Brakuje tylko liści grążela , ale to następnym razem.

W sobotę jest konkurs w Warszawie (https://modelfiesta.wordpress.com/fiesta-2015/), chyba wystawię tę dioramkę.

Co wy na to?

Wpisy mile widziane.

Edytowane przez Gość
Napisano

Co do dylematu ikona czy Tow. Józef, można też pójść na kompromis.....

stalin-480x351.jpg

dee6e696ffb5.jpg

lub też dać wersję uwspółcześnioną...

3832876.jpg

Z góry przepraszam wszystkich urażonych

Sama dioramka jak i paskudnik na kołach śliczny.

Kwiczoł mistrzostwo

• 3 weeks later...