jakub476 Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) Udało się skończyć, z efektu zadowolonego jestem zadowolony choć wady oczywiście są... Zestaw Aoshimy z legendarnym chyba już spasowaniem zderzaków do karoserii - tylny rozchodzi się z kastą o kilka mm na stronę, problem spasowania zderzaków potęguje fakt, że w liniach łączenia przychodzą obrysówki, więc po spasowaniu zderzaków czekało mnie dopasowywanie obrysówek... Na sam koniec jeszcze zrobiłem podkładkę pod przedni znaczek, bo miejsce na siatkę ma zbyt duży kąt i wręcz znikał. Mój pierwszy R35, powstanie jeszcze kilka więc mam nadzieję, że to ten najsłabszy. A co do zestawu Hobby design, odpuściłem sobie większość blaszek do wnętrza z racji, że i tak padło na czarny i nic tam nie widać... Byłem bardzo zadowolony z zegarów, ale widać je tylko na tym zdjęciu bez budy, na żywo nie da się ich dojrzeć... Scale: 1:24 Manufacturer: Aoshima Distinctions: - Date of creation: 18-02-2016 Modifications: - Lakier Tamiya TS-89 - Felgi Advan GT (Resin, Aoshima, Handmade) - Opony (Fujimi) - Zestaw fototrawiony HD02-0222 - Materiał na pasy (Tuner Model Factory) - Emblematy (Hobby Design) - Usunięta przednia rejestracja - Chromowana obwódka grila - Poprawiona komora silnika i chłodnica - Przerobiona osłono kolektora ssącego - Dorobiony bagnet oleju - Przewody, węże (MSM Creation) Edytowane 21 Lipca 2017 przez Gość Cytuj
kokos85 Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 Bardzo ładny GT-R Gratulacje Mam pytanie o tylne światła, a konkretnie o żarówki: Jakiś zestaw, czy własnoręcznie robione? Bardzo ciekawy efekt... Cytuj
jakub476 Napisano 19 Lutego 2017 Autor Napisano 19 Lutego 2017 Światła prosto z pudełka Aoshimy. ;) Cytuj
Bengal Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 GTR jak GTR coraz więcej ich na ulicach, ale ten rzuca się w oczy ... zdjęcie z prześwietlonym silnikiem bomba choć tam widać malutki babol jak dla mnie jedno słowo : zazdrość gratulacje Cytuj
Maćko93 Napisano 21 Lutego 2017 Napisano 21 Lutego 2017 Bardzo ładna, czysta robota. Podoba mi się na tych Advanach ;) Cytuj
kadzior Napisano 13 Sierpnia 2017 Napisano 13 Sierpnia 2017 Chciałbym żeby moj chociaż w połowie był tak dobry. Patrząc na mój model Gt-ra to spasowanie zderzaków masz idealne Cytuj
KW-2 Napisano 18 Sierpnia 2017 Napisano 18 Sierpnia 2017 Genialny model! Gratulacje takiej maszyny! Cytuj
bahamut24 Napisano 22 Sierpnia 2017 Napisano 22 Sierpnia 2017 Czym wklejasz szyby? Gdy sa w calosci jako jeden element problemu nie ma ale jak kazda osobno to ciezko jest. Cytuj
karambolis8 Napisano 22 Sierpnia 2017 Napisano 22 Sierpnia 2017 Wnętrze fajne, kolor i połysk mega. Nie wiem czy robiłeś washa, ale linie podziału wyglądają bardzo dobrze. Spód trochę bez życia. Masz może GT-Ra z Tamki? Jak wypada w porównaniu z Aoshimą? Cytuj
jakub476 Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Napisano 22 Sierpnia 2017 Z tym spodem to faktycznie... dziś chyba bym zrobił inaczej. Mam, czeka razem z blachami Abera, zresztą Aoshime też mam jeszcze jedną. Co do porównania z Tamiyą no cóż... oczywiście, że każde przetłoczenie na karoserii Tamiyi jest dużo ostrzejsze i jest lepiej spasowana. Jednak zależało mi na wersji 14'. Silnik, wnętrze podwozie chyba porównywalne... A może nawet Tamiya ma gorszy silnik... Cytuj
active Napisano 15 Września 2017 Napisano 15 Września 2017 zdradzisz tajemnicę jakie farby w środku użyłeś i na zewnątrz ? mieszałeś czy gotowe z puszki ? Cytuj
jakub476 Napisano 15 Września 2017 Autor Napisano 15 Września 2017 Wnętrze to Gunze C92, a buda Tamiya TS-89. Cytuj
active Napisano 18 Września 2017 Napisano 18 Września 2017 Polerowałeś? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj
jakub476 Napisano 18 Września 2017 Autor Napisano 18 Września 2017 Tak, zawsze poleruje, zaryzykuje stwierdzenie, że nawet 2K wymagają jednak polerki, żeby w tej skali nie było skórki. Cytuj
active Napisano 18 Września 2017 Napisano 18 Września 2017 Tak, zawsze poleruje, zaryzykuje stwierdzenie, że nawet 2K wymagają jednak polerki, żeby w tej skali nie było skórki. jaki polecasz bezbarwny ? ja maluję olejnymi tamiya revell i humbroll i wąłsnie na takim efekcie końcowym jak u Ciebie mi zależy ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi