Skocz do zawartości

Okręty Marynarki Wojennej Federacji Rosyjskiej w Szczecinie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dwa okręty Marynarki Wojennej Federacji Rosyjskiej Zyb i Giejzer zawiną do Szczecina. Wizyta związana jest z 66. rocznicą zwycięstwa nad faszyzmem – poinformował PAP w piątek Jerzy Raducha ze szczecińskiego magistratu.

Okręty przypłyną w sobotę. Na torze wodnym, na stacji pilotów Szczecin zostaną przywitane przez władze miasta zgodnie z ceremoniałem morski: hymnem i salutem branderowym.

Do Wałów Chrobrego w centrum miasta mają przybić ok. 12.30. Obie jednostki to 60- metrowe kutry rakietowe. Przypłynie na nich łącznie 90-ciu oficerów i marynarzy.

W sobotę do Szczecina przypłynie również okręt polskiej Marynarki Wojennej RP ORP Toruń.

Okręty będzie można zwiedzać od niedzieli do wtorku.

Napisano

ireksir, a ja tradycyjnie po proszę o foty, po wizycie. Co prawda nieco w TV pokazywali, ale ostatnia relacja fajnie Ci wyszła. Poproszę o nowe foty

...

• 1 month later...
Napisano

Podjadę i coś niecoś pstryknę, ale ludzie jaki to jest parch ten cały okręt podwodny... wpuszczają po 9 osób bo w środku miejsca nie ma nawet na puszczenie bąka. Stępka położona w 66 roku a toto jeszcze pływa... Trzeba mieć OOOOOOOLBRZYMIE cochones by się tym zanurzać...

Napisano

Światło było nieciekawe bo trochę w robocie się zasiedziałem, ale jakiś tam pogląd na relikty "Bolszojej Techniki" będą koledzy mieli :-)

486322e110e608e3med.jpg

82bd089be3a83daamed.jpg

f686596d330e7423med.jpg

b17de7ba00fd6383med.jpg

6970a5d0b7892883med.jpg

9228bea41771848amed.jpg

c0b227a7c9c2981fmed.jpg

de16fb4bd1af05b2med.jpg

9ed35c60bf4fe54fmed.jpg

6fc0fbd15d5113camed.jpg

Mam nadzieję że się przydadzą.

AHOJ !!!