Skocz do zawartości

Pierwsza dioramka '' Zimowe roztopy''

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapraszam do galerii , moja pierwsza dioramka.

IMG_5516_zpsogcwqgsu.jpg

IMG_5515_zpsrmim2wi8.jpg

IMG_5528_zpsd0belld9.jpg

IMG_5517_zps3tqq6tg1.jpg

IMG_5519_zps4svhxndm.jpg

IMG_5520_zpsryj9lcm5.jpg

IMG_5521_zpsh4pru0cl.jpg

IMG_5523_zpsikrc7afa.jpg

IMG_5524_zpsakohvndj.jpg

IMG_5515_zpsrmim2wi8.jpg

Napisano

Ogólnie ciekawa praca i fajna koncepcja. Z rzeczy które mi się nie widzą to rdzawe zacieki które są za duże oraz brak śladów zużycia na oznaczeniach oraz wyglądające na nówki plandeki.

Napisano

Podsumujmy- transporter z 3 Panzer Division, Skijager i SSman. Co prawda jedyna formacja Skijagers widziana na froncie- 1. Skijäger-Division, utworzona z 1. Skijäger-Brigade w czerwcu 1944 roku, walczyla w Grupie Armii "Centrum" niemniej jednak wtedy kiedy miala się sznasę spotkać z 4tą pancerną, ta była okrążona pod Kirowgardem (do grudnia) zaś 1. Skijäger-Division, byla wycofywana (w pazdzierniku) juz z obecnych terenow Polski na słowację... Nie znalazlem zadnej jednostki SS znajdujacej sie w tym czasie w pobliżu. Jednak wyszło SF... Poza tym praca wyszła ładna, figury naprawdę niezłe. Szkoda tylko że zająłem się szukaniem jakiegoś pieprzonego Mr. Hyde'a niepotrzebnie tracąc czas.

Napisano

To jego pierwsza albo z pierwszych dioram. To nie ma co się dziwić. Moje pierwsze również były SF.

A spawacz wątpię żeby orientował się ,że poświęcasz dużo czasu dla niego.

Kolejnym razem zadecydujesz co zrobić.

Ja Dazowi podpowiedziałem jak podtrawiłem ,a nadal taśma produkcyjna jest bez zmian. I moje komentarze na tym się kończą.

A spawacz młody. Pewnych rzeczy nie rozumie ,a szanse można jeszcze dać.

Co do makiety to całkiem OK.

Dużo obserwuj dioram jakie umieściłem

viewtopic.php?f=81&t=46933

Jeszcze kilka i będą tak samo wyglądały

Napisano

Młody to ja byłem o ho i jeszcze trochę ale dziękuje za odmłodzenie

Co do wszelkich rad jakie mi udzielacie ( kolega 7urgen najbardziej ) bardzo je szanuje i wiem że są dla mnie bardzo cenne i uwierzcie nie pójdą w las , każde słowo biorę na klatę i będę starał się błędów nie popełniać , ja słucham w przeciwieństwie do innych.

Dziękuje także za słowa zrozumienia i otuchy które dodają skrzydeł i podnoszą morale do wykonywania dalszych prac.

Jeszcze raz dziękuje i niech moc będzie z wami

Napisano

Taką koncepcję wykonania dioramki kiedyś tam mam nadzieję wykonać być może albo z całą pewnością

tylko ,że ze schwimmwagenem i figurkami w parkach.

Woda żywica?

Napisano

Tak woda wykonana z Woodland scenic świetna sprawa świetnie się barwi no i bez smrodu

Napisano

Szczerze to zakleiłem ja ładnie taśma malarska ale nie maiłem pomysłu na zatrzymanie wody i wydostała sie spod mojej barierki z balsy i taśmy :( Dlatego właśnie tak to wygląda :(....woda woodlanda jest bardzo lejąca i czasem nie można jej okiełznać

Mam jeszcze do was pytanie.....Jak wykonujecie napisy na dioramy mówię tu o tytule scenki lub innej adnotacji...ten styl gotycki ....... ?

Napisano

Mam jeszcze do was pytanie.....Jak wykonujecie napisy na dioramy mówię tu o tytule scenki lub innej adnotacji...ten styl gotycki ....... ?

Nie bardzo wiadomo o co chodzi. Podaj zdjęcie.

Napisano

O to to , chodzi o druk tekstu w gotyku które widzę często na ukończonych pracach.

• 1 month later...