Spawacz Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Zapraszam do galerii , moja pierwsza dioramka. Cytuj
bazylms Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Ogólnie ciekawa praca i fajna koncepcja. Z rzeczy które mi się nie widzą to rdzawe zacieki które są za duże oraz brak śladów zużycia na oznaczeniach oraz wyglądające na nówki plandeki. Cytuj
7urgen Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Podsumujmy- transporter z 3 Panzer Division, Skijager i SSman. Co prawda jedyna formacja Skijagers widziana na froncie- 1. Skijäger-Division, utworzona z 1. Skijäger-Brigade w czerwcu 1944 roku, walczyla w Grupie Armii "Centrum" niemniej jednak wtedy kiedy miala się sznasę spotkać z 4tą pancerną, ta była okrążona pod Kirowgardem (do grudnia) zaś 1. Skijäger-Division, byla wycofywana (w pazdzierniku) juz z obecnych terenow Polski na słowację... Nie znalazlem zadnej jednostki SS znajdujacej sie w tym czasie w pobliżu. Jednak wyszło SF... Poza tym praca wyszła ładna, figury naprawdę niezłe. Szkoda tylko że zająłem się szukaniem jakiegoś pieprzonego Mr. Hyde'a niepotrzebnie tracąc czas. Cytuj
pedzelek Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 To jego pierwsza albo z pierwszych dioram. To nie ma co się dziwić. Moje pierwsze również były SF. A spawacz wątpię żeby orientował się ,że poświęcasz dużo czasu dla niego. Kolejnym razem zadecydujesz co zrobić. Ja Dazowi podpowiedziałem jak podtrawiłem ,a nadal taśma produkcyjna jest bez zmian. I moje komentarze na tym się kończą. A spawacz młody. Pewnych rzeczy nie rozumie ,a szanse można jeszcze dać. Co do makiety to całkiem OK. Dużo obserwuj dioram jakie umieściłem viewtopic.php?f=81&t=46933 Jeszcze kilka i będą tak samo wyglądały Cytuj
Spawacz Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Młody to ja byłem o ho i jeszcze trochę ale dziękuje za odmłodzenie Co do wszelkich rad jakie mi udzielacie ( kolega 7urgen najbardziej ) bardzo je szanuje i wiem że są dla mnie bardzo cenne i uwierzcie nie pójdą w las , każde słowo biorę na klatę i będę starał się błędów nie popełniać , ja słucham w przeciwieństwie do innych. Dziękuje także za słowa zrozumienia i otuchy które dodają skrzydeł i podnoszą morale do wykonywania dalszych prac. Jeszcze raz dziękuje i niech moc będzie z wami Cytuj
push-up78 Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Taką koncepcję wykonania dioramki kiedyś tam mam nadzieję wykonać być może albo z całą pewnością tylko ,że ze schwimmwagenem i figurkami w parkach. Woda żywica? Cytuj
Spawacz Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Tak woda wykonana z Woodland scenic świetna sprawa świetnie się barwi no i bez smrodu Cytuj
M.A.V. Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 Spawacz - świetny debiut Jedyne co bardzo psuje efekt to "usyfiona" ramka. Wygląda jakby była przypadkowo uwalana farbami i roztarta Cytuj
Spawacz Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Napisano 7 Stycznia 2016 Szczerze to zakleiłem ja ładnie taśma malarska ale nie maiłem pomysłu na zatrzymanie wody i wydostała sie spod mojej barierki z balsy i taśmy :( Dlatego właśnie tak to wygląda :(....woda woodlanda jest bardzo lejąca i czasem nie można jej okiełznać Mam jeszcze do was pytanie.....Jak wykonujecie napisy na dioramy mówię tu o tytule scenki lub innej adnotacji...ten styl gotycki ....... ? Cytuj
pedzelek Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 Mam jeszcze do was pytanie.....Jak wykonujecie napisy na dioramy mówię tu o tytule scenki lub innej adnotacji...ten styl gotycki ....... ? Nie bardzo wiadomo o co chodzi. Podaj zdjęcie. Cytuj
enten Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=grawerowanie&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-mcf-dyn-v2-com-1-3-1218 Cytuj
pedzelek Napisano 9 Stycznia 2016 Napisano 9 Stycznia 2016 "Tabliczka grawerska" jeśli o to chodzi. Z wysyłką możesz dostać okolo 15-20zł. Możesz sam zaprojektować np. czcionkę, obrazek itp. Cytuj
Spawacz Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Napisano 9 Stycznia 2016 O to to , chodzi o druk tekstu w gotyku które widzę często na ukończonych pracach. Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 9 Stycznia 2016 Napisano 9 Stycznia 2016 co tam druk, pędzel, farba i malujesz.. w końcu modelarz jesteś nie? Cytuj
pedzelek Napisano 9 Stycznia 2016 Napisano 9 Stycznia 2016 FAZZY_bez_humoru No fajniutka tabliczka. Będę musiał kiedyś rozważyć taki projekt Cytuj
Pan Szczepan Napisano 13 Lutego 2016 Napisano 13 Lutego 2016 Bardzo fajne , tylko ten w białym jakiś taki czysty się wydaję, chyba że dobrze nie widzę Cytuj
Seb Napisano 13 Lutego 2016 Napisano 13 Lutego 2016 co tam druk, pędzel, farba i malujesz.. Co za różnica i tak wiocha. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi