Michal_G Napisano 24 Lutego 2016 Napisano 24 Lutego 2016 Do kompletu z niedawno ukończonym dwuwieżowym zaczynam jednowieżowego Vickersa. Tym razem wątek warsztatowy będzie skrótowy bo w stosunku do dwuwieżowego różnice to tylko płyta pod wieżą i sama wieża. Więc uwagi dotyczące zestawu są prawie identyczne jak w przypadku dwuwieżowego. Zwraca uwagę nawiercona lufa działa - aczkolwiek w moim pogłębiłem nieco głębokość nawiercenia. Malowanie będzie z września 1939. Ale rozkład plam nie wg. gazetki, gdyż jest w niej identyczny jak w przypadku czołgu dwuwieżowego, a nie chcę mieć dwóch identycznie pomalowanych na półce. W związku z tym podeprę się częściowo odrestaurowanym wrakiem Vickersa z krakowskiego muzeum AK. Jak na razie zmontowane wszystkie większe elementy z wyjątkiem wydechu. Na pierwszej fotce widać "wklęśnięcia" we włazach w wieży. Jama skurczowa i trzeba szpachlować czy też Vickersy miały coś takiego? Skaza na przednim pancerzu to tylko przebarwienie plastiku (nie jest odkształcony) więc zniknie pod farbą. Cytuj
Michal_G Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Napisano 9 Kwietnia 2016 Jamy skurczowe zaszpachlowane, wstępnie pomalowany (poprawki oczywiście miejscami będą niezbędne). W kolejnym etapie - poprawki malarskie i malowanie detali. Cytuj
Gerd Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Nie zmuszaj mnie żebym wyciągnął na Ciebie dwuwieżowego! Cytuj
Michal_G Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Napisano 11 Kwietnia 2016 Dwuwieżowego Vickersa niedawno skończyłem, a obydwie wersje 7tp czekają w kolejce więc długo jeszcze będę męczył Forumowiczów Vickersami i pochodnymi! Cytuj
Michal_G Napisano 5 Maja 2016 Autor Napisano 5 Maja 2016 Vickers skończony, efekt finalny w galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=53988 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi