Forum Modelarstwo Plastikowe Strona Główna

Strona główna   |   Forum   |    FAQ   |   Szukaj   |   Użytkownicy   |   Profil   |   RSS   |   Rejestracja   |   Zaloguj

MiG-21PF Innex 1/72
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Forum Modelarstwo Plastikowe Strona Główna » Tematyka modelarska » Samoloty, śmigłowce » [L]Warsztat

Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
manas

PostWysłany: Sob Kwi 18 2009, 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Rewelka ! Smile

Dops01

PostWysłany: Nie Kwi 19 2009, 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Witam.
Kibicuję tej budowie bo Mig-21 PF jest mi szczegolnie bliski. To piękny samolot, rasowy myśliwiec pościgowy i model też będzie zapewne piękny. Szkoda, że nie w barwach polskich, chociaż trzeba przyznać, że malowanie NRD jest ciekawsze. Co do barwy wnętrza kabiny to rzeczywiście u producenta malowano je na szaro z czarną tablicą przyrządów. Jeszcze na początku lat 80-tych można było w 1 PLM (ostatni użytkownik wersji PF) spotkać tak pomalowane samoloty. Na remoncie głównym (w Dęblinie) kabiny pomalowano na zielono. Choć nie zaglądałem do kabin NRD-owskich MiGów to na pewno wszystkie polskie remontowane w Dreźnie szkolno-bojowe U wracały z kabinami pomalowanymi na zielono.
Pozdrawiam.
Dops01.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  

Leszek.Sz.

PostWysłany: Pon Kwi 20 2009, 17:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Kończąc temat MiG-21PF, podsumowując lepiej kupić dobry zestaw niż gniota rasowanego dodatkami żywicznymi. I tak wyjdzie to drożej a i roboty sporo a efekt raczej średni. Ostatnie fotki - jeszcze kalki i brudzonkom oraz doklejenie reszty elementów. W międzyczasie zmajstrowałem sobie podstawkę (docelowo pod Su-22)

Pozdrawiam

Chwat

PostWysłany: Sro Kwi 22 2009, 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Fajny modelik się szykuje... Mógłbym wiedzieć jak wykonałeś taką podstawkę imitującą płytę lotniska???

Pozdro Cool

Leszek.Sz.

PostWysłany: Sro Kwi 22 2009, 13:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Chwat napisał:
Mógłbym wiedzieć jak wykonałeś taką podstawkę imitującą płytę lotniska???

Pozdro Cool

Ramka od zdjęć 31x26 cm (chyba takie wymiary). Szybkę zastąpiłem płytą plexi którą zmatowiłem papierem ściernym, od linijki rylcem wytrasowałem szczeliny (ok 7 cm kwadraty w 1/1 wychodzi płyta o wymiarach ok.5x5m tyle wydumałem przeskalowując ze zdjęć) , czarnym po liniach z aero i potem szarym po całości. Przynajmniej potrenowałem sobie na takiej dużej powierzchni prowadzenie strugi farby z aero. Oczywiscie możnaby jeszcze pokombinować z odpryskami betonu, jakaś trawa pomiędzy płytami ale na razie zostawiłem tak jak jest.
Pozdrawiam

marcinfire

PostWysłany: Sro Kwi 22 2009, 13:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Patyk napisał:
Polskie Pf, PFM mam tylko fotki czarno-białe więc nie jestem wstanie określić koloru wnętrza.

zerknij na link poniżej... jest wnętrze jednego z naszych PFM'ów, foty wykonane nie tak dawno... chyba maszyna nadal stoi u nas w hangarze:

http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=5212

za obecnego Migusia dla Ciebie!

---------------------------
INFINITY Two in One Harder & Steenbeck - high quality airbrush... ale jazda...Smile))
Powrót do góry

Leszek.Sz.

PostWysłany: Sro Kwi 22 2009, 15:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Czyli kabina w kolorze ''klasycznym'' jeżeli chodzi o MiG-21. Na razie muszę odpocząć od 21-szych, chociaż po głowie chodzi mi biały MiG-21R nr 1375. Ale co się odwlecze to nie uciecze.
Pozdrawiam

young

PostWysłany: Sro Kwi 22 2009, 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Czyli jednak dałeś się namówić na białego Mr. Green

Jarekk

PostWysłany: Sro Kwi 22 2009, 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Chętnie dowiedziałbym się od Was coś na temat "białego" Mig-a 21 R 1375. Kiedy w maju 1991 rodu zdawałem go na złom w Mierzęcicach był szary

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Leszek.Sz.

PostWysłany: Czw Kwi 23 2009, 6:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Jarekk- czy posiadasz jakieś kolorowe fotki tego egzemplarza (1375)? Latałeś na 21-szych czy je obsługiwałeś?
Pozdrawiam

young

PostWysłany: Czw Kwi 23 2009, 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Możliwe, że on nie był biały, tylko gołębi-szary tak jak np. niektóre migi z Malborka... Jedyne co "mamy" z Patykiem na teraz tego 1375 to dwa zdjęcia

źródło link

Jarekk

PostWysłany: Czw Kwi 23 2009, 19:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

R-a obsługiwałem. Fotki były wtedy zakazane :(
1375 był pomalowany w czasie 2 remontu w Dęblinie w kryzysową farbę (bardzo szybko schodziła całymi płatami). Kolor bym określił jako "popielaty".

Powrót do góry

Leszek.Sz.

PostWysłany: Czw Kwi 23 2009, 19:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Jarekk- dzieki za info z pierwszej ręki. Czy zasobnik rozpoznawczy był był w takim samym kolorze jak reszta (popielata?) i jaki typ zasobnika był uzywany przez 1375? A to że farba odchodziła to dobrze bedzie można poszaleć na modelu.
Pozdrawiam

em

PostWysłany: Czw Kwi 23 2009, 19:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Jarekk napisał:
R-a obsługiwałem. Fotki były wtedy zakazane :(
1375 był pomalowany w czasie 2 remontu w Dęblinie w kryzysową farbę (bardzo szybko schodziła całymi płatami). Kolor bym określił jako "popielaty".

A nie jako ,,kolor patelni teflonowej,, ?

Em

Powrót do góry

Jarekk

PostWysłany: Czw Kwi 23 2009, 20:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

1375 miał zasobnik "D" w takim samym kolorze.

PS. Patelnia teflonowa mojej żony ma kolor grafitowy.

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Modelarstwo Plastikowe Strona Główna » Tematyka modelarska » Samoloty, śmigłowce » [L]Warsztat Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 3 z 6

Skocz do: