| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
manas
|
Wysłany: Sob Kwi 18 2009, 12:19 Temat postu: |
|
|
Rewelka ! 
_________________ BRONA SKONA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dops01
|
Wysłany: Nie Kwi 19 2009, 12:23 Temat postu: |
|
|
Witam.
Kibicuję tej budowie bo Mig-21 PF jest mi szczegolnie bliski. To piękny samolot, rasowy myśliwiec pościgowy i model też będzie zapewne piękny. Szkoda, że nie w barwach polskich, chociaż trzeba przyznać, że malowanie NRD jest ciekawsze. Co do barwy wnętrza kabiny to rzeczywiście u producenta malowano je na szaro z czarną tablicą przyrządów. Jeszcze na początku lat 80-tych można było w 1 PLM (ostatni użytkownik wersji PF) spotkać tak pomalowane samoloty. Na remoncie głównym (w Dęblinie) kabiny pomalowano na zielono. Choć nie zaglądałem do kabin NRD-owskich MiGów to na pewno wszystkie polskie remontowane w Dreźnie szkolno-bojowe U wracały z kabinami pomalowanymi na zielono.
Pozdrawiam.
Dops01.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leszek.Sz.

|
Wysłany: Pon Kwi 20 2009, 17:14 Temat postu: |
|
|
Kończąc temat MiG-21PF, podsumowując lepiej kupić dobry zestaw niż gniota rasowanego dodatkami żywicznymi. I tak wyjdzie to drożej a i roboty sporo a efekt raczej średni. Ostatnie fotki - jeszcze kalki i brudzonkom oraz doklejenie reszty elementów. W międzyczasie zmajstrowałem sobie podstawkę (docelowo pod Su-22)
Pozdrawiam
_________________ Poprzedni nick - Patyk
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Chwat

|
Wysłany: Sro Kwi 22 2009, 11:40 Temat postu: |
|
|
Fajny modelik się szykuje... Mógłbym wiedzieć jak wykonałeś taką podstawkę imitującą płytę lotniska???
Pozdro 
|
 |
Leszek.Sz.

|
Wysłany: Sro Kwi 22 2009, 13:34 Temat postu: |
|
|
| Chwat napisał: | Mógłbym wiedzieć jak wykonałeś taką podstawkę imitującą płytę lotniska???
Pozdro  |
Ramka od zdjęć 31x26 cm (chyba takie wymiary). Szybkę zastąpiłem płytą plexi którą zmatowiłem papierem ściernym, od linijki rylcem wytrasowałem szczeliny (ok 7 cm kwadraty w 1/1 wychodzi płyta o wymiarach ok.5x5m tyle wydumałem przeskalowując ze zdjęć) , czarnym po liniach z aero i potem szarym po całości. Przynajmniej potrenowałem sobie na takiej dużej powierzchni prowadzenie strugi farby z aero. Oczywiscie możnaby jeszcze pokombinować z odpryskami betonu, jakaś trawa pomiędzy płytami ale na razie zostawiłem tak jak jest.
Pozdrawiam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcinfire

|
Wysłany: Sro Kwi 22 2009, 13:49 Temat postu: |
|
|
| Patyk napisał: | | Polskie Pf, PFM mam tylko fotki czarno-białe więc nie jestem wstanie określić koloru wnętrza. |
zerknij na link poniżej... jest wnętrze jednego z naszych PFM'ów, foty wykonane nie tak dawno... chyba maszyna nadal stoi u nas w hangarze:
http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=5212
za obecnego Migusia dla Ciebie!
_________________ POZDRAWIAM
Marcin "FIRE" Kowalski
www.nfom.fora.pl
---------------------------
INFINITY Two in One Harder & Steenbeck - high quality airbrush... ale jazda... )) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leszek.Sz.

|
Wysłany: Sro Kwi 22 2009, 15:38 Temat postu: |
|
|
Czyli kabina w kolorze ''klasycznym'' jeżeli chodzi o MiG-21. Na razie muszę odpocząć od 21-szych, chociaż po głowie chodzi mi biały MiG-21R nr 1375. Ale co się odwlecze to nie uciecze.
Pozdrawiam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
young

|
Wysłany: Sro Kwi 22 2009, 17:52 Temat postu: |
|
|
Czyli jednak dałeś się namówić na białego 
|
 |
Jarekk

|
Wysłany: Sro Kwi 22 2009, 21:31 Temat postu: |
|
|
Chętnie dowiedziałbym się od Was coś na temat "białego" Mig-a 21 R 1375. Kiedy w maju 1991 rodu zdawałem go na złom w Mierzęcicach był szary 
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leszek.Sz.

|
Wysłany: Czw Kwi 23 2009, 6:41 Temat postu: |
|
|
Jarekk- czy posiadasz jakieś kolorowe fotki tego egzemplarza (1375)? Latałeś na 21-szych czy je obsługiwałeś?
Pozdrawiam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
young

|
Wysłany: Czw Kwi 23 2009, 13:55 Temat postu: |
|
|
Możliwe, że on nie był biały, tylko gołębi-szary tak jak np. niektóre migi z Malborka... Jedyne co "mamy" z Patykiem na teraz tego 1375 to dwa zdjęcia
źródło link
|
 |
Jarekk

|
Wysłany: Czw Kwi 23 2009, 19:19 Temat postu: |
|
|
R-a obsługiwałem. Fotki były wtedy zakazane :(
1375 był pomalowany w czasie 2 remontu w Dęblinie w kryzysową farbę (bardzo szybko schodziła całymi płatami). Kolor bym określił jako "popielaty".
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leszek.Sz.

|
Wysłany: Czw Kwi 23 2009, 19:40 Temat postu: |
|
|
Jarekk- dzieki za info z pierwszej ręki. Czy zasobnik rozpoznawczy był był w takim samym kolorze jak reszta (popielata?) i jaki typ zasobnika był uzywany przez 1375? A to że farba odchodziła to dobrze bedzie można poszaleć na modelu.
Pozdrawiam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
em
|
Wysłany: Czw Kwi 23 2009, 19:47 Temat postu: |
|
|
| Jarekk napisał: | R-a obsługiwałem. Fotki były wtedy zakazane :(
1375 był pomalowany w czasie 2 remontu w Dęblinie w kryzysową farbę (bardzo szybko schodziła całymi płatami). Kolor bym określił jako "popielaty". |
A nie jako ,,kolor patelni teflonowej,, ?
Em
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarekk

|
Wysłany: Czw Kwi 23 2009, 20:49 Temat postu: |
|
|
1375 miał zasobnik "D" w takim samym kolorze.
PS. Patelnia teflonowa mojej żony ma kolor grafitowy.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|