Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

ban007naf.jpg

Tak sobie pomyślałem aby ze względu popularność okrętów radzieckich i rosyjskich w tym dziale zrobić coś w rodzaju spisu treści a jednocześnie utworzyć taki mały klub miłośników tych jednostek. Nie ukrywam , ze jest to mała reklama moich relacji ale skoro nas tu więcej wiec będziemy reklamować i odsyłać do wszystkich relacji, galerii, in-box-ów i 1:1 związanych z tematem. Zapraszam chętnych do współpracy. Mam nadzieje, ze tym sposobem zachęcimy tez innych kolegów zajmujących się tym tematem do pokazania nam swoich modeli jak i powstawania podobnych tematów dotyczących innych flot

Relacje

skala 1:35

Sowiecki kuter opancerzony BK 1125 - Mig Productions (bożo wpożo)

Sowiecka motorówka NKL27 - AMG (bożo wpożo)

skala 1:200

Besstrashny - Sovremenny Class - Trumpeter (okonek)

skala 1:350

Varyag - Slava Class - Trumpeter (maqui )

Izmaił - od podstaw (ZzB)

K-3 - November Class - Zvezda (grzegorz75)

K-3 - November Class - Zvezda (Wallace)

K-19 - Hotel Class - Zvezda (Wallace)

K-141 Kursk - Oscar II Class - Revell (scros)

K-141 Kursk - Oscar II Class - Revell (Wallace)

K-267 - Akula Class - Alanger (Wallace)

TK-17 Archangielsk - Typhoon Class - Alanger (Wallace)

Oriol/Iwami - Zvezda (sotter)

Krążownik II klasy Novik - scratch (ZzB)

Kursk - Oscar II Class - Zvezda (kalaruch)

Гепард - Akula Class - Bronco (kalaruch)

Юрия Долгорукого - Borei Class - Hobby Boss (ganjavir)

Admiral Panteleyev - Udaloy Class - Trumpeter (Rhayader)

Yuri Dolgoruki - Borei Class - Bronco (Rhayader)

Sevastopol - Zvezda (Rhayader)

skala 1:400

Typhoon Class - Revell (Wallace)

Alfa & Kilo Class - Maquette (lejgo_inc)

B-123, Proj.705K Lira - Maquette (donalyah00)

skala 1:600

Moskwa - Moscva Class - Airfix (okonek)

skala 1:700

ORP Warszawa - pr 56AE - Kombrig (flynavy)

Kalinin - Kirov Class - Trumpeter (okonek)

Marszal Ustinow - Slava Class - Trumpeter (okonek)

Marshal Ustinov - Slava Class - Trumpeter (Treevill)

Otliczny - Sovremenny Class – Dragon (okonek)

Wice Admiral Kulakow - Udaloy Class - Pit Road (okonek)

Parchim II Class - Kombrig (Treevill)

Tankowiec Dniestr - Boris Chilkin Class - scratch (okonek)

Krążownik lotniczy pr. 1143 Kiev - Trumpeter (okonek)

skala 1:720

ADM. Kuznetzov - Italeri (Piter i Robo)

Galeria

skala 1:35

Sowiecka motorówka NKL27 - AMG (bożo wpożo)

skala 1:144

ORP Orzeł - Kilo Class - Trumpeter (okonek)

ORP Orzeł - Kilo Class - Trumpeter (sokol)

Borodino - Zvezda (Sebaar)

K-19 - Hotel Class - Zvezda (Wallace)

K-267 - Akula Class - Alanger (Wallace)

K-3 - November Class - Zvezda (Wallace)

K-141 Kursk - Oscar II Class - Revell (Wallace)

TK-17 Archangielsk - Typhoon Class - Alanger (Wallace)

Admiral Panteleyev - Udaloy Class - Trumpeter (Rhayader)

Yuri Dolgoruki - Borei Class - Bronco (Rhayader)

K-123 - Alfa Class - Maquette (spacesurfer)

Typhoon Class - Revell (Wallace)

ORP Orzeł - Kilo Class – Hobby Boss (Maciek92)

ORP Orzeł - Kilo Class – Hobby Boss (sokol)

Typhoon Class - Hobby Boss (mac eyka)

Dozorowiec pr. 122bis – Kombirg (flynavy)

Kiev – Kiev Class – Trumpeter (spacesurfer)

Kirov, Piotr Velikij, Frunze – Kirov Class – Dragon, Trumpeter (spacesurfer)

ORP Warszawa - pr 56AE - Kombrig (flynavy)

Kronsztadd proj 69 - Scratch (pureman)

In-box

Admiral Kuzniecov - Trumpeter

Akula Class - Hobby Boss

Izumrud (Grisha II) - Kombrig

Kiev - Trumpeter

Kilo Class - Hobby Boss

Krivak I & II - Pit-Road

Kursk (Oscar II) - Tamiya

Osa, Tarantul - Dragon

Oscar II Class - Hobby Boss

pr. 56K SAM Kotlin - Kombrig

pr. 61M Kashin Mod - Kombrig

Sovremenny - Dragon i Pit Road

Typhoon Class - Hobby Boss

Udaloy - Pit Road

Udaloy - S-Mars

Zhemchug - Kombrig

Equipment for Soviet navy - SkyWave / Pit Road

Minsk - Aoshima

Tarantul & Osa -Dragon

Nanuchka -Dragon

Tarantul I - Innex

Tarantula II - Mirage Hobby

Admiral Kuzniecov - Trumpeter

Udaloy - Trumpeter

Varyag - Trumpeter

Typhoon - Alanger

Typhoon - Italeri

K-335 Giepard (Akula II) -Bronco

Projekt 949A (OSCAR II) - Hobby Boos

Projekt 885 (GRANEY) - Hobby Boos

Projekt 971 (AKULA) - Hobby Boos

skala 1:33cm

pr. 205U (Osa III) - Modelist

1:1

Amguema Class (pr. 909, pr. 1111 & pr. 550)

Atlant Class

Kashin Mod Class

Kirov Class

Kotlin Class

Kuzniecov Class

Kynda Class

Osa Class

Parchim II Class

Udaloy Class

Akula Class

Alfa Class

Borey Class

Delta I Class

Delta IV Class

Hotel Class

Kilo Class

Lada Class

November Class

Oscar II Class

Sierra I Class

Typhoon Class

Victor III Class

Whiskey Class

Uzbrojenie i wyposażenie okrętów

AK-130

Edit - Jest to próba rekonstrukcji dawnego tematu z tego działu, który ze względu na sytuacje znaną starym użytkownikom forum został na pewien czas usunięty. Niestety wiele tematów z w/w powodów musiało zniknąć z listy. Mam nadzieje, że niniejszym popularność modeli okrętów tej floty wróci do łask.

Edytowane przez Gość
Napisano

Ja bym się wpisał do klubu miłośników tych okrętów bo im bardziej zagłębiam się w tą tematykę tym jestem pewniejszy że na tym :

viewtopic.php?t=26658

się nie skończy

Jeśli to możliwe i jeśli zgodzisz się na dodanie tutaj tej relacji będzie ona prowadzona przez 2 osoby ja i Robo czyli 2 te same zestawy (u mnie reanimacja).

Pozdrawiam

Piotrek

Napisano

Jak to mawiają - dziękować

Tak prawdę mówiąc taki temat to skarb - często trzeba się zdrowo namęczyć szukając jakiś zakopanych tematów, a tu wszystko pod ręką (przynajmniej w tej konkretnej tematyce). Może z innych działów też pójdą tym tropem i powstanie taki spis treści ale to nie miejsce by tutaj o tym prawić .

Tak przyznam się szczerze, że już od lat przyglądam się temu klubowi ale jakoś ... hmm... jak z forum... sporo czasu minęło zanim napisałem pierwszego posta ;) i kto mnie tu ściągnął za co również ;)

Ja jeszcze muszę troszkę materiałów zebrać i zasadniczo wydawało mi się, że jedynym problemem z Kuznetsovem będą kalki do SU (co już załatwiłem) ale jednak nie tylko to - brakuje mi np. kalki na rufę (linie na pokładzie i inne cyferki do wymalowania się nadają). No nic... coś się wymyśli...

jeszcze raz dzięki za przyjęcie i ruszajmy z tematem

Piotrek

Napisano

Heh, Okonek popraw troszkę listę, wrzuciłeś warsztacik z Kuzniecova do galerii

To ja też się wpiszę do fanklubu, choć raczej jako widz cierpliwy i sprawie oddany (choć kto wie, może jak mi się kiedyś uda odpalić warsztat jakowyś - ale najpierw trzeba skończyć to co zacząłem )

pozdrawiam,

Forest

Napisano
To ja wspomnę jeszcze o:

oraz

to i ja proszę o wpisanie

Załatwione

Heh, Okonek popraw troszkę listę

Poprawione

Witam wszystkich na pokładzie

Napisano

Super inicjatywa, mam nadzieje że tak jak kiedyś tak i teraz powstanie wiele ciekawych miniatur okrętów. Ze swojej strony bardzo chętnie również przyłącze się do inicjatywy i mam nadzieję że w końcu czas pozwoli żeby zamieścić jakieś relacje. Na pewno najpóźniej jesienną porą zamieszczę jakiś warsztat. Może ewentualnie jakiś projekt ruszy w ramach reaktywacji

• 4 weeks later...
Napisano

Ja na razie mam pass, ale jak tylko dorwę Deltę (choć już jest Jędrkowa), to też się przypomnę

Okonku, wielkie dzięki za reaktywację działu i uaktualnienie kompedium

...

• 8 months later...
Napisano

Podzielę się z wami moimi wykopaliskami map google. Pierwszy namiar: 69.218724,33.283925 Baza w której rozbierane są jednostki podwodne z czasów zimnej wojny. Drugi namiar: 69.248388,33.232759 Składowisko reaktorów z rozebranych okrętów.

Napisano
bazę w Murmańsku

Chyba w Polarny. Murmańsk jest trochę dalej na południe a po drodze jeszcze Seweromorsk. Jest wiele ciekawych miejsc np. Siewierodwińsk, Pietropawłowsk czy też Władywostok.

Dodając do tego opcje fotek historycznych jest tam co oglądać

Ps: Np. Borei w Siewierodwińsku.

005.jpg

Napisano

Zwracam honor, niedopatrzenie z mojej strony . W bazie widać jeszcze jeden okaz wyżej wymienionej klasy. Poszukam jeszcze gdzieś zdjęć w wyższej rozdzielczości.

• 2 months later...
Napisano

Po długich namysłach (a tak naprawdę z powodu lenistwa) dopiero teraz zgłaszam akces do klubu. Zamierzam reprezentować prawicową flankę floty, dokładnie tę noszącą dwugłowego orła i będącą w służbie św. Mikołaja II. Z biegiem czasu postaram się zaprezentować moją "twórczość", w tym dotychczasowe osiągnięcie - krążownik pancerny Gromoboj (Kombrig, 1/700). W najbliższym czasie oczekuje na swoją szansę Nawarin.

Pozdrawiam.

Tomek Małysz (IPMS Polska, KMMR Pancelot)

• Super Moderator
Napisano
Po długich namysłach (a tak naprawdę z powodu lenistwa) dopiero teraz zgłaszam akces do klubu. Zamierzam reprezentować prawicową flankę floty, dokładnie tę noszącą dwugłowego orła i będącą w służbie św. Mikołaja II. Z biegiem czasu postaram się zaprezentować moją "twórczość", w tym dotychczasowe osiągnięcie - krążownik pancerny Gromoboj (Kombrig, 1/700). W najbliższym czasie oczekuje na swoją szansę Nawarin.

Pozdrawiam.

Tomek Małysz (IPMS Polska, KMMR Pancelot)

No to czekamy czekamy na pierwsze fotki - jestem szczególnie zainteresowany ze względu na fakt, że to "700"
  • 3 weeks later...
Napisano

Witam.Na tym forum prezentowałem głównie figurki,ale interesują mnie rosyjskie i radzieckie okręty zwłaszcza flotylle rzeczne rzeczne.

• 1 year later...
Napisano

Witajcie ,

Pisze tutaj , bo na gieldzie mysle ze nie ma co.

Poszukuje blach do Sovremmeny'ego ( 1:200 ) oraz do Piotra Velikyi'ego ( 1:350 ) ma ktos z Was moze i nie potrzebuje ? Chetnie odkupie ...

• 1 month later...
Napisano

Witam,

Dopisuje się do klubu.Własnie mam na warsztacie "Kirova"-czyli "Admiral Ushakow"Do tego blaszki GMM35046.Niestety z braku sprzętu fotograficznego oraz jeszcze jednego czynnika relacja w tej chwili niemożliwa.Do Was mam pytanie:instrukcja zaleca malowanie pokładu jak i kadłuba pod linia wodną kolorem xf-7 insignia red(Tamiya)Nie wydaje mi się by było to prawidłowe,mówie tu w odniesieniu do pokładu.Jaki kolor doradzacie?Dodam że w poprzednim modelu "Admiral Chabanenko"kolor podany w instrukcji,bodajże orange Mr.Hobby był za jasny i wykorzystałem jakiś mix(nie pamiętam już co z czym)

Jeśli Administrator uważa że watek będzie nadawal sie do jakiegoś innego działu proszę o przeniesienie.

Pozdrawiam,

Vilge

Napisano
Własnie mam na warsztacie "Kirova"-czyli "Admiral Ushakow"Do tego blaszki GMM35046.Niestety z braku sprzętu fotograficznego oraz jeszcze jednego czynnika relacja w tej chwili niemożliwa.Do Was mam pytanie:instrukcja zaleca malowanie pokładu jak i kadłuba pod linia wodną kolorem xf-7 insignia red(Tamiya)Nie wydaje mi się by było to prawidłowe, mówię tu w odniesieniu do pokładu. Jaki kolor doradzacie?

Witaj.

Odpowiadam w dziale 1:1.